Drie dagen: debatteren, jureren, presenteren en doceren

Afgelopen weekend was ik namens het Nederlands Debat Instituut op pad voor verschillende opdrachten. Zo verzorgde ik vrijdag een training in debatteren op de Willem Lodewijk Conferentie van VNO-NCW Noord en De Friesland Zorgverzekeraar. Daarvoor reisde ik af naar het mooie Beetsterzwaag om op landgoed Lauswolt de deelnemers te trainen en begeleiden in de debatkunst. Het was een ontzettend warme dag maar dat weerhield de deelnemers er niet van een aantal verhitte debatten te voeren, mooi om te zien.

De volgende dag stond ik in een heel andere omgeving: het prachtige CREA Theater te Amsterdam, waar mijn cursisten in improvisatietheater een voorstelling speelden. Ik zag hetzelfde enthousiasme bij de spelers als bij de debaters de dag ervoor. Ik jureerde, presenteerde en coachte om ze goed mogelijk voor de dag te laten komen. En ze maakten er een geweldige impro-show van, waar ze met recht trots op kunnen zijn.

De dag daar weer na reisde ik af naar Utrecht voor een improvisatie-training op een heel ander niveau: meervoudig Nederlands kampioen Man met Snor had me gevraagd een workshop te verzorgen. Ook hier weer dezelfde hitte, maar ook dezelfde inzet. En daar gaat het om. Ik stond drie dagen achter elkaar voor totaal verschillende groepen, maar ik doe het graag. En als ik bij de deelnemers dezelfde passie terug zie, dan ben ik aan het eind van de dag een tevreden man.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *