Presenteren, improviseren, jureren & selecteren

Een greep uit de activiteiten van de afgelopen periode:

  • Vrijdag 21 september is de Internationale Dag van de Vrede. Global Dreamweb is een organisatie die werkt aan vrede in binnen- en buitenland door projecten te doen met jongeren. Zo organiseren ze een Peace Challenge voor leerlingen van verschillende Nederlandse scholen. Net als vorig jaar nam ik de presentatie op me. In dit filmpje een indruk van de dag:

  • De eerste voorstelling van mijn theatergroep Het Gevolg was met Kabam! , een collectief uit Den Haag en omgeving. Voor een nagenoeg uitverkochte zaal improviseerden we twee keer drie kwartier scenes, sketches en verhalen.

  • Afgelopen weekend gaf ik workshops en was ik jurylid op de selectiedag van Impro Amsterdam, één van de grootste improvisatiefestivals van Europa. Het was een leuke, intensieve dag. Jureren was een hele verantwoordelijkheid, want voor sommige acteurs is een plek in de festival-cast zo ongeveer het hoogste streven in hun carrière. Jureren en selecteren betekent onvermijdelijk ook mensen teleurstellen. Gelukkig vormde ik met collega’s Sonja Hoedeman en Anja Boorsma een heel fijn team, waarbinnen we met elkaar van mening konden verschillen maar ook in harmonie een cast wisten samen te stellen waar we allemaal volledig achter staan en met veel vertrouwen naar het festival gaan sturen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *