Van debat tot echt gebeurd verhaal en theater op maat

Volop coaching en training

Bliksemfles is 2020 voortvarend van start gegaan met een reeks leuke klussen en opdrachten. Zo verzorgde ik 1 op 1 coaching met een cursist van het Nederlands Debat Instituut en gaf ik namens datzelfde instituut de tweedaagse cursus Debatteren voor Professionals. Het leuke daaraan is dat mensen uit diverse organisaties en bedrijven trainen om te debatteren. In de meeste gevallen niet omdat ze politieke ambities hebben, maar om de de onderliggende vaardigheden aan te scherpen en toe te passen. Overtuigend presenteren en argumenteren is daarbij heel belangrijk, maar ook reageren op de ander. Hoe reageer je ter plekke op argumenten of aanvallen van een ander? Dat blijft me boeien en daarom verzorg ik de cursus altijd met veel plezier.

Naast zakelijke trainingen, gaf ik ook weer workshops voor theatergroepen. Zo coachte ik de formaties Nautisch Kijken (Haarlem), TvA en Lelijke Eendjes (beide Amsterdam) en Andere Koek (Deventer). Als mijn agenda het toe laat, probeer ik altijd de creatieve kant naast mijn werk in het bedrijfsleven te blijven voeden. Voor mij tot dusverre een heerlijke combinatie.

Echt Gebeurd

Bovendien sta ik regelmatig zelf op het podium: als presentator, gespreksleider en theatermaker. En onlangs ook als verhalen verteller. In comedyclub Toomler betrad ik het podium waar al menig bekend stand-up comedian en cabaretier op stond om een waargebeurd verhaal te vertellen. Dit op uitnodiging van de populaire verhalenmiddag en podcast Echt Gebeurd. Een hele leuke ervaring die zeker voor herhaling vatbaar is. Storytelling is echt wat anders dan comedy, cabaret of improvisatie, maar kent veel raakvlakken.

Theater op maat

Ook voor de komende periode zit er wat dat betreft weer veel in het vat. Volgende week ga ik twee dagen achter elkaar de samenwerking aan met theatermaakster Charlotte Rutgers-Latour. Eerst gaan we samen optreden in De Duurzaamheidsfabriek te Dordrecht, voor veiligheidsregio Zuid Holland Zuid. Zij houden een teamdag rond het thema “Samenwerken in het onbekende” en dat is precies wat wij gaan doen door te improviseren: samenwerken en voortdurend verrast worden door onverwachte en onzekere situaties. Onze aanpak en kijk vanuit het theater, vormen de aftrap en inspiratiebron voor de veiligheidsmedewerkers.

Daags daarna staan we als duo op het podium in Radion Amsterdam. Daar leveren we een creatieve bijdrage aan de boekpresentatie van Daan van Bergen. Hij is filmmaker en schreef het boek Vloggen voor Professionals. Met een interactieve theatervoorstelling mogen we de presentatie ondersteunen en afsluiten.

Op naar Amersfoort!

Dan nog een laatste ontwikkeling: ik ga verhuizen van Amsterdam naar Amersfoort en dat gaat dan ook mijn nieuwe werkplek en uitvalsbasis worden. Nou kom ik toch al door het hele land, dus praktisch gezien maakt dat niet veel uit. Gezien de centrale ligging van Amersfoort, kan ik nog meer kanten op.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *