Webinar over improviseren voor de Universiteit Leiden

Improviseren is samenwerken, communiceren en inspelen op de situatie zoals die is (en die niet per se is zoals jij denkt dat die moet zijn). Daarom zei ik ook meteen ja toen de HR & Finance academy van de Universiteit Leiden mij vroeg om een webinar te verzorgen over improvisatie en wat je daar als professional van kunt leren.

Online training

Natuurlijk ben ik gewend om deelnemers aan mijn trainingen fysiek te zien, rechtstreeks aan te spreken en actief aan het werk te zetten. Ook lezingen die ik verzorg als spreker hebben een interactief karakter. Maar dit was een mooie kwestie van practice what you preach. Vanzelfsprekend waren er wat technische hobbels, maar die namen we (met dank ook aan de moderator) steeds soepeler. Break-out rooms, microfoons, plaatjes en filmpjes: we kregen het allemaal aan de praat.

Webinar: geslaagd

Aan het eind vatte één van de deelnemers de strekking van mijn verhaal treffend samen. Ze  gaf aan die mee te nemen in haar verdere werk en dat gaf mij dat een even voldaan gevoel als na een “normale” workshop. Toen wist ik: webinar geslaagd.

Vanuit huis

Op die manier verzorgde ik vlak voor mijn verhuizing van Amsterdam naar Amersfoort een sessie vanuit huis. Vanaf mijn eigen keukentafel, die ik natuurlijk zo had gepositioneerd dat de vuile vaat buiten beeld bleef :-). Op mijn nieuwe locatie heb ik een ruimte waar dat niet meer hoeft. Improviseren op afstand: ik ben er klaar voor!

PS Hier de set-up die ik gebruikte:

PS op onderstaande afbeelding zijn ivm de privacy de foto’s en namen van de deelnemers vaag gemaakt. Dat je niet denkt dat het er de hele tijd zo uit zag 🙂

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *